7 Şubat 2011

Klinik çalışma : Yoga, radyoterapi gören meme kanseri hastası kadınlarda yaşam kalitesini, kortisol ritmini ve değişken kalp hızını daha iyi hale getirir.

Tebrik ediyoruz!!! Aralarında İstanbul Yoga Merkezinin onursal başkanı Sri NV Raghuram'ın da bulunduğu bir ekip kanserli hastalar üzerinde yapılan klinik araştırmayı sonuçlandırdı. 

Lorenzo Cohen, PhD, Kavita Chandwani, MD, NV Raghuram, BE, Robin Haddad, MPH, MD, George Perkins, MD, Amy Spelman, PhD, R Nagarathna, MD, Kayla Johnson, BS, Adoneca Fortier, BS, Banu Arun, MD, Qi Wei, MS, Clemens Kirschbaum, PhD, HR Nagendra, PhD 

MD Anderson Kanser Merkezi / ABD, Vivekananda Yoga Üniversitesi / Hindistan ve Dresden Teknik Üniversitesi / Almanya'nın ortak yaptığı calışma sonuçlandı.

Sonuçlar
Stretching (esnemeler), yorgunluk ve fiziksel hareketi daha iyi hale getirirken, yoga radyoterapiden kaynaklanan yorgunluk, yaşam kalitesi ve fayda bulmada değişikliklere aracı olmuş, bunun sonucunda, kortisol eğimleri daha dik hale gelmiş ve değişken kalp atış hızı artmıştır. Aktif kontrol grubu içeren ilk yoga araştırması olan bu çalışma, yoganın faydalarının basit esnemeler, sosyal destek veya diğer endirekt etkilerden daha fazla olduğunu ileri sürmektedir.

Çalışmanın abstraktını ingilizce okumak için tıklayınız

Hiç yorum yok: