29 Aralık 2007

Enerjiler üzerine bir soru

"5 yıldır enerjisel olguları yaşamaktayım. dijital renkler görmekteyim.bulunduğum ortamların negatif enerjisi beni bulmakta ve rahatsız olmaktayım.deşarj olamıyorum.iletişim halinde ve mutlu olduğum zamanlar negatif ortamı terk etmekte ama herzaman öyle ortam olmuyor.çevremde bir bilen yok ki danışayım."

Merhaba,

Herseyden once gorduklerinin retinanin birer yansimasi olup olmadigini test etmek icin ilk tavsiyem bir goz doktoruna gitmendir.

Keza "Enerji olgusu" diye adlandirdigin isiklar aslinda ciddi bir goz bozukluguna isaret edebiliyor olabilir ve gec olmadan fiziksel bir taramadan gecmek her zaman en guvenli yoldur…

Diger yandan, herhangi bir goz kusuru yoksa, desarj olamama, ya da negatif enerjileri cekme ya da dijital renkler gorme kisinin kendi kendine cektigi ve olmasina izin verdigi icin yasadigi deneyimlerdir. Bunlarin gercek olup olmadigi onemli degildir – gercek olabilirler de olmayabilirler de… Onemli olan bunlarin gercek olup olmadiklari degildir. Onemli olan tek bir sey vardir ki, o da kisi eger bunlardan rahatsiz oluyor ama yapacak bir sey bulamiyorsa, bu, kisinin kendini kontrol edemedigini gostermesidir. Iste yoga bizden kisinin kendine hakimiyetini ogrenmede yardimci bir aractir.

Kisinin kontrol mekanizmasinin seviyeleri vardir:

1. Fiziksel kontrol: Ornegin bizler kolumuzu bacagimizi iyi kotrol edebiliriz, yani istemezsek kipirdamadan oturabilir, istedigimiz anda kolumuzu kaldirabiliriz ya da istedigimiz an nefesimizi tutabiliriz. Fiziksel ozel bir rahatsizligimiz yoksa (ornegin merkezi sinir sistemini ilgilendiren hastaliklar) bedeni kontrol etmede herhangi bir problemimiz olmaz.

2. Duyusal kontrol: 5 duyumuzu da kontrol altinda tutabiliriz, ama biraz calisarak. Yani duyularimiz, bedenimize gore daha az
kontrolümüzdedir, ornegin hic istemedigimiz seyleri goruveririz – mesela yolda trafik kazasi yapmis arabalari, kanli sahneleri bir yandan gormek istemeyiz ama diger yandan doner bakariz, bizi uzecegini bile bile bir cok konusmaya kulak misafiri oluveririz, oruc tuttugumuzu bildigimiz halde, restorant onunden gecerken restoranttan yukselen kokuyu duymazdan gelemeyiz...

3. Aklin kontrolu: Aklin kontrolü aslinda en zor basarilani, cunku diger saydigimiz tum kontrol mekanizmalarinin temelinde yatan akil... Zihin gucuyle imkansiz olan bir cok seyin basarildigini anlatildigini duymussunuzdur, herkesin kendi hayatinda da bu tip bir deneyimi mutlaka vardir. Bu kontrolu saglamak icin de ozel calismalarin yapilmasi gerekir. Yoga'nin burada onerdigi yol kisinin sakinlesmesi ve huzurlu kalabilmesidir, bunu da basarabilmenin yolu uygulama yapmaktir, bir not dusmek istiyorum, bahsettigim uygulama kitap okumak degil, fiilen yapmaktir; duruslar ya da nefes calismalari, ya da meditasyon secilebilecek yollardan bir kacidir.

Iste desarj olabilme, ya da negatifi cekme gibi tum bu deneyimler akil ile ilgilidir. Tekrarliyorum, akil icin gercek oldugunu dusunmesi, deneyimi gercek yapacagindan deneyimin herkes gercek olup olmamasi onemli degildir, kisi icin o deneyim akil gercek oldugunu dusundugu surece gercektir. Bu nedenle, calismaya akil ile baslamak, ve akli sakinlestirmek, dusunceleri izlemek, anlamaya calismak – ama acele etmeden, yargilamadan ve onyargilarla baslamadan, kisiye yardimci olabilecektir. Ornegin negatifi cekme konusunu ele alalim; kisinin negatifi cektigini dusunmesi demek, "disarida kendisinden daha guclu olan negatif bir gucun varligini kabul etmesi" ve aslinda kendine itiraf etse de etmese de korkmasi demektir. Halbuki, kisi de butunun bir parcasidir ve disarida kalan bir seyin olmadiginin kisi tarafindan kabul ve idraki, negatif olarak dusunulen sey her ne ise, bundan kisinin etkilenmesini durduracaktir.

Yoga ile kazandigi huzur ve dengeyi cevresine yayabilen ve cevresinde gecici bir negatiflik sezse bile negatiften daha ustun olan pozitif enerjisini etrafa yayan ve boylece cevresiyle de uyumu yakalayan kisi gercek yogidir.

Selamlar, sevgiler,

Anu.

Hiç yorum yok: