29 Aralık 2007

Maha Mrityunjaya Mantra

Merhaba,

Maha Mrityunjaya mantranin tamami soyle:

Om tryambakam yacamahe
sugandhim puştivardhanam
urvari kamiva bandhanam
mrityor mukşiya maamritam Om.


Anlami ise kisaca soyle: "Ey uc ucuncu gozu acik olan ve tum dunyayi besleyen, tipki bir salataligin kendini baglayan yapraklardan rahatca siyrilmasi gibi, bizi de aydinlat."

Bu mantra bir şiva mantradir, şiva biliyorsun yok edici olarak bilinir (hatta bunun anlamini anlamayanlar ona dogunu seytani bile derler) ama aslinda yok etmek de doganin donguleri arasindadir, yani olum olmazsa, dogum olmaz, yikim olmalidir ki yeniden yapim olabilsn, ornegin sonbahari yikim olan siva ile, ilkbahari yeniden dogum olan Brahma ile bile tanimlayailirsin. Bu isimleri birer sahis olarak degil dogada bulunan gucler olarak almak gerekir.

Siva sahis olarak dusunuldugunde ise ayni zamanda ilk yogi olarak bilinir, ilk yoga ogrencisi ise sivaya sorulr soran esi parvatidir. simdi, yoga ile kisi kendini bildigi zaman da bir yikim olur - bu yikim eski benin oratadan kalkmasi ve yeni birligi bilen Benin ortaya cikmasidir. Iste bu eski ben'i yikmanin Siva Mantra ile mumkun olabilecegi soylenir. Burada istenilen samimi, duzenli ve surekli bir sekilde bu mantrayi tekrar etmedir.



Selamlar,

Anu.

Hiç yorum yok: