29 Aralık 2007

Yoga Terapistleri hakkında önemli bilgi

Arkadaslar merhaba,
Yoga Terapileri konusunda sizlere bir kac bilgi vermek isterim.

1. Swami Vivekananda Yoga Universitesi, Yoga'nin gunluk hayat icinde uygulanisi ve hastaliklarin tedavisinde modern tibbin yanisira destek uygulamalar iceren Yoga Terapileri konusunda uzmanligi olan tek universitedir. Bu universite hakkinda detayli bilgiyi web siteleri olan www.vyasa.org & www.svyasa.org sitelerinden bulabilirsiniz.
2. Bu universitenin merkezi Bangalore/Hindistan'da bulunmaktadir. Kampus dili ingilizcedir. Saglikli Insan icin Yoga Egitmenligi Sertifika Programlari (YICC / YFC), Yoga Terapi Programlari, Yoga Bilimleri lisans, lisans ustu ve doktora programlari mevcuttur, ve yuzyuze orgun egitim gormek isteyen tum lise mezunlarina programlar aciktir.
3. Swami Vivekananda Yoga Universitesinden diplomali Yoga Terapisti programinda yer alan tum uygulamalar klinik arastirmalarla desteklenip faydali oldugu raporlanmis, 30yildir Hindistan basta olmak uzere, yaygin olarak ABD ve Almanya'da hastanelerde uygulanan programlardir.
3. Turkiye'de Swami Vivekananda Yoga Universitesi'nin "Saglikli Insan için Yoga Egitmenligi Sertifika Programlari" 2005 senesinden beri duzenlenmektedir. Boylece, ozel sebeplerle Hindistana bir ayligina gidemeyen, ya da ingilizce lisanina hakim olmadigi icin sertifika alamayan heveslilerin yoga egitmeni olmasina yardimci olmaktayiz. Bu sertifika programi, sadece saglikli insanlarda yoganin yapilisi
uygulamalarini icermekte olup, yoga terapi uygulamalarini icermemektedir.
4. Turkiye'de yoga terapi programi duzenlenmemistir ve yine Turkiye'de Vivekananda Yoga Universitesinden diplomali yoga terapisti bulunmamaktadir. Turkiye'de su an egitmenlik yapan ve Swami Vivekananda Yoga Universitesi ismini kullanan tum arkadaslarimiz, sadece, saglikli insanlarda yoga uygulamalari yapmak konusunda sertifika sahibidir.
5. Swami Vivekananda Yoga Universitesinden diplomali Yoga Terapisti olmak isteyen arkadaslarimiz 2 sene Hindistan'da kalmak ve tam gunluk 24 aylik egitimi almak (ve yanisira yerinde staj yapmak) suretiyle, bu belgeyi elde edebilir, omur, bel sirt sorunlari, migren,hipertansiyon, kalp, astim, agri, vb bir cok rahatsizlikta yapilmasi gereken yoga uygulamalari konusunda uzmanlasabilirler.
6. Yoga Terapileri konusunda sorulari olanlar, universitenin dış iliskiler koordinatoru Sri NV Raghuram Turkiye'yi ziyareti sirasinda sahsen kendisine ya da maille (nv.raghuram@gmail.com), bir tip doktoru olan ve Swami Vivekananda Universitesi Medikal Bolum Direktoru olan Sri Nagarathnaji'ye maille (rn44@rediffmail.com)ulasarak bilgi ve destek alabilirler. Mesajlarin ingilizce yazilmasi
gerekmektedir, dilde sorun yasayanlar benden ya da lisan bilen bir arkadaslarindan yardim alabilirler.

Bilginize, Sevgilerimle,
Anu.
532. 357 3858

Hiç yorum yok: