29 Aralık 2007

Yoga ve Reiki

Merhaba,

Yoga felsefesine gore, yasam gucunun adi Prana'dir, reiki de yoga felsefesine gore bu yasam gucudur ve prananin yonlendirilmesinden baska bir sey degildir.

Yoga yapan bir kisinin, yaptigi yogun konsantrasyon ve meditasyon calismalarindan dolayi, prana seviyesinde olan hassasiyeti fazladir. Ayrica,yoga gorusune gore, bu yasam enerjisi herkese aciktir, ve herkes istedigi gibi kullanabilir, eger yoga calismalari yapar ve paralel olarak sifa calismalari yaparsaniz (reiki veya baska herhangi bir calisma), daha saf ve rezonansiniz bu enerjilerle daha uyumlu olacagindan, daha fazla verim alabilirsiniz diyebiliriz.

Ancak burada rezonansı ve uyumu lutfen yanlis anlamayalim; burada mistik herhangi bir ozel titresimden ziyade, kisinin konsantrasyon ve odaginin bu konu uzerine yogunlasmasindan bahsediyoruz. Kisi dikkatini nereye yogunlastirirsa, o konuda uzman olacaktir; tıpkı bir ogrencinin universite sınavlarına hazırlanırken yogun bir dikkat ile samimiyetle gununun buyuk bir bolumunu sinava hazirlanarak gecirdiginde, basarili olmasi kesin iken; yoga calismasi, reiki, vb tum spiritüel konulara her gun vaktinin en az 2-3 saatini ayiran bir kisinin de spirituel konular uzerine digerlerine gore daha fazla acilim yasamasi (tefekkurler sorularina cevaplar bulmasi, vs) dogaldir. yani, yapilan tum calismalar birer kilometre tasidir, ve yapilan hic bir calisma samimi oldugu surece bosa gitmemektedir.

Selamlar, sevgiler,
Anu.

Hiç yorum yok: