8 Eylül 2010

Yoga Bharati Başkanı Anıl Surpur'dan gelen güzel mesaj - yönetim kurulu başkanının (Sri NV Raghuram) cevabı ile

Namaste,

Sevinerek ve heyecanlanarak duyurmak isterim ki Yoga Bharati, Amerikan Hindu Universitesi (AHU) ile yaptığı ortaklık anlaşması sonucu AHU'nun üye kurumları arasında yer almış, ve AHU'nun düzenlediği Yoga Sağlığı İleri Seviyeli Diploma Programını (ki bu program Vivekananda Yoga Universitesi'nde düzenlenen Yoga Terapi Lisans Üstü Eğitim programı olarak bilinen programdır) San Francisco körfez bölgesinde düzenleme yetkisi almıştır.

Vivekananda Yoga Universitesi'nin başkanı ve Amerikan Hindu Universitesinin Hindistan başkanı olan Dr.HR Nagendraji (Guruji) geçtiğimiz hafta San Fancisco'yu ziyaret etmiştir. Ziyareti nedeniyle düzenlediğimiz YIC yoga eğitmenliği sertifika programı mezunlar gününde, guruji bu programı başlatan anlaşmayı imzalamıştır. Yoga Bharati San Francisco ofisi 1 Eylül 2010'da programın lansmanını yapacağını resmen ilan etmiştir.

Ayrıca, Yoga Bharati San Francisco 19 Eylül 2010'da "Yoga ve Tıp" konulu doktorlara yönelik bir workshopa ev sahipliği yapmaktadır. Burada amacımız, Yoga'nın bir çok psikosomatik hastalıkta (kalp rahatsızlıkları, sırt ağrısı, artrit, diabet, hipertansiyon, obezite, kanser gibi) modern tıbbı ne şekilde tamamlayabileceğinin araştırma verilerini paylaşmaktır. Dr. Nagarathna (didi) ve Raghuramji ana konuşmacı olacaklar, didi araştırma verilerini paylaşacak,  ve bir panel konuşması yapılacaktır.


Teşekkürler,

Anil

----

Yönetim kurulu Başkanı Sri NV Raghuram'dan gelen kutlama mesajı
Sevgili Anıl,
Dr Nagendra ile imzalanan ortaklık anlaşmasından dolayı kutluyorum, böylece SVYASA (Vivekananda Yoga Üniversitesi) ve Amerikan Hindu Universitesi (AHU) ile bağlarımız çok daha güçlenerek, bizi tüm enstitüleri daha da yükseklere çıkartacak aktiviteleri düzenleme fırsatı veriyor. Aynı zamanda Yoga Bharati aktivitelerini her zaman destekleyen Dr. Nagendra'ya da teşekkürlerimi sunuyorum.
Tüm dünyada giderek daha fazla sayıda kişinin yoga terapi aktivitelerine katılmasıyla, SVYASA'nın geliştirdiği bu muhteşem programı daha büyük sayıda bir kitleye yaymalıyız. Bu ortaklık anlaşması sayesinde, YIC (yoga eğitmenliği sertifika programı) mezunları, bu programın devamı niteliğindeki PGDYT (Yoga terapi yüksek lisans programı), yoga master programı ve yoga doktora programlarını alma fırsatına kavuşacaklar. 

Detroit ofisindeki Sudha Prashantiyi ziyaret etmiş ve Dr. Nagarathna ile yoga terapi eğitimini tamamlamıştır, ve aynı şekilde Kanada ve Türkiye'de de SVYASA ile gelişen ilişkimizden faydalanarak terapi konusunda Prshanti'de eğitimlerini almalarını diliyorum.

Bir kez daha tüm iyi dileklerimi ve Sri Ramakrishna, Sri Sarada Devi ve Swamiji ve Maharshi gibi bilgelere samimi dualarımı sunuyorum ki, Yoga Bharati'nin  gelecekteki yolculugunu kutsasınlar. Lütfen tüm üyelerimizi, iyi niyetli destekçilerimizi ve eski YIC (yoga eğitmenliği sertifika programı) mezunlarımızı Dr Nagarathna'nın ziyaretiyle olusan programlara davet edin.

Aynı zamanda idari işlerdeki T Ravi ve Dr Manjunath'a  ve emeği geçen, destekleyen ve bize yol gösteren tüm SVYASA ailesine teşekkürler,

Sevgilerle,

Raghuram

Hiç yorum yok: